Borélesztő 20g univerzális -Saccharomyces Cerevisiae

készleten

Borélesztő (14°C fölött)-Saccharomyces Cerevisiae

Fehér- és vörösborok, gyümölcscefrék megbízható erjesztéséhez.

Adagolás:
Normál körülmények között: 20g/hl
Penészes, rothadt szőlő/ gyümölcs esetén: 30-40g /hl

Felhasználás (hőmérő és óra használata kötelező!):
1.Előkészítés:
A 20g élesztőt 10x-es mennyiségű (2dl) 35-40°C hőmérsékletű vízben csomómentesen elkeverjük, 15 percig állni hagyjuk. Közben néhányszor megkeverjük. Hogy a 2dl víz meleg maradjon, az élesztős kis edényt egy nagyobb edényben lévő (35-40°C ) vízfűrdőben tartjuk. A 15 perc letelte után felkeverés és
2. Szoktatás:  a 2dl előkészített élesztőhöz a beoltandó anyag levéből annyit keverünk, hogy a hőmérsékletcsökkenés 8°C-nál kisebb legyen! Néhány percig állni hagyjuk, majd az előbbi hűtést 2x megismételjük.
Közvetlen a beoltás előtt a must/cefre és az élesztő között ne legyen 4°C-nál nagyobb a hőmérséklet különbség.
Az élesztő bekeverése.
Az élesztő 14 °C felett erjeszt.
 

  • Cikkszám: BO211
360.- Ft

Hírlevél feliratkozás

Tisztelt Érdeklődő!

Érdemes feliratkozni hírlevelünkre, mert így mindig naprakészen értesülhet
legújabb akcióinkról,kedvezményeinkről, legújabb termékeinkről.
Kedvezményes ajánlatainkat is így küldjük el Önnek!
Törekszünk arra, hogy visszatérő látogatóink, vásárlóink számára valódi előnyöket biztosítsunk.
Diplomás kertészeink tippjei, segítsége egyenesen az Ön email fiókjába érkezik, ha hírlevelünkre feliratkozik!
Ha kedvet kapott és a jövőben Ön is szeretne a fenti előnyökkel élni, ne habozzon, iratkozzon fel most!

Amennyiben nem szeretné igénybe venni  szolgáltatásunkat, úgy a hírlevél felületén bármikor le tud iratkozni!