Kálium-szorbát 0,1 kg

készleten
A káliumszorbát, a szorbinsav porlasztással granulált, könnyen oldódó káliumsója. A káliumszorbát a bor mikrobiológiai stabilizálásának és az édestartalék készítésének nélkülözhetetlen anyaga. Általánosan használt tartósítószer szörpök, üdítőitalok, savanyúságok készítésekor.
Alkalmazás és adagolás:
A káliumszorbátot intenzív keverés mellett közvetlenül a kezelendő italhoz adjuk, palackozás előtt közvetlenül. Amennyiben pasztőrözést is végzünk, a káliumszorbát bekeverését a hőkezelés után végezzük., mert a hő hatására ízhiba alakulhat ki. Az ízhibák elkerülésére továbbá a kezelés előtt a bor szabadkénes savszintjét állítsuk be. Erre azért is szükség van, mert a káliumszorbát baktériumokkal szemben nem nyújt védelmet, míg a kéndioxid igen. Musthoz legfeljebb 60 g/hl, borhoz legfeljebb 20 g/hl mennyiségben adagolható, szorbinsavra számítva, de mindig laborvizsgálat alapján.
  • Cikkszám: BO093
980.- Ft

Hírlevél feliratkozás

Tisztelt Érdeklődő!

Érdemes feliratkozni hírlevelünkre, mert így mindig naprakészen értesülhet
legújabb akcióinkról,kedvezményeinkről, legújabb termékeinkről.
Kedvezményes ajánlatainkat is így küldjük el Önnek!
Törekszünk arra, hogy visszatérő látogatóink, vásárlóink számára valódi előnyöket biztosítsunk.
Diplomás kertészeink tippjei, segítsége egyenesen az Ön email fiókjába érkezik, ha hírlevelünkre feliratkozik!
Ha kedvet kapott és a jövőben Ön is szeretne a fenti előnyökkel élni, ne habozzon, iratkozzon fel most!

Amennyiben nem szeretné igénybe venni  szolgáltatásunkat, úgy a hírlevél felületén bármikor le tud iratkozni!