Konix 1 kg

A KONIX minden szilárd tüzelésű fűtőberendezésben használható. Az adalékanyag folyamatos adagolása meggátolja az égés során keletkező, korom, kátrány, kén és egyéb szennyező anyagok lerakódását a tűztérben, a füstjáratokban és a kéményben. 
A már lerakódott szennyeződések fellazulnak, leválnak és szürke pernye formájában a kémény koromzsákjában és a füstjárataiban gyűlnek össze. Az adalékanyag alkalmazásával a kémény tisztaságának ellenőrzésére évente csak egy alkalommal van szükség. Az adalékanyag használata azonban  a kéményseprőt nem helyettesíti.
 
A KONIX adalékanyag folyamatos használatával 2-5 % tüzelőanyag megtakarítás érhető el, ezen kívül a rossz minőségű alacsony kalóriájú szenek is jobb hatásfokkal tüzelhetők el, megakadályozza a szén-salak összeégését.
 
A KONIX adalékanyag csökkenti a kén-oxidok kialakulását, ezért környezetkímélő hatása sem elhanyagolható.
 
A tüzelőberendezés fémszerkezetét nem korrodálja, védőréteggel látja el, a tűzteret határoló samott kevésbé repedezik meg, a felújítási ciklusidő növekszik.
 
Nem robbanásveszélyes, könnyen kezelhető, tárolható.
 
A KONIX használata tapasztalataink szerint:
Széntüzelés estén, ha „felülről” történik a begyújtás, akkor a szénhez keverjük hozzá a Konixot, ebben az esetben 8-10 dkg / 10 kg  adalékanyagot kell felhasználni.
Széntüzelés esetén, ha nem felülről történik a begyújtás, hanem folyamatosan adagoljuk a szenet a kazánba, akkor a Konixot mindig közvetlenül az izzó parázshoz kell adagolni, ebben az esetben 5-8 dkg/ 10 kg  adalékanyagot kell felhasználni, majd le kell „zárni” a kazánt, hogy az adalékanyag kifejthesse a hatását.
Fatüzelés estén is az izzó parázshoz kell adagolni a Konixot, 8-10 dkg/ 10 kg-ként, de kátrányosodás esetén emelni kell az adagot.
Hatását csak folyamatos használat esetén fejti ki. / a tüzelőberendezés ajtajai és a füstjáratok kifehérednek, kiszürkülnek. /
  • Cikkszám: V0287
890.- Ft

Hírlevél feliratkozás

Kedves Kertbarát!

Érdemes feliratkozni hírlevelünkre, mert így mindig naprakészen értesülhet
legújabb akcióinkról,kedvezményeinkről, legújabb termékeinkről.
Kedvezményes ajánlatainkat is így küldjük el Önnek!
Törekszünk arra, hogy visszatérő látogatóink, vásárlóink számára valódi előnyöket biztosítsunk.
Diplomás kertészeink tippjei, segítsége egyenesen az Ön email fiókjába érkezik, ha hírlevelünkre feliratkozik!
Ha kedvet kapott és a jövőben Ön is szeretne a fenti előnyökkel élni, ne habozzon, iratkozzon fel most!

Amennyiben nem szeretné igénybe venni  szolgáltatásunkat, úgy a hírlevél felületén bármikor le tud iratkozni!