(Allium sativum.)
A nagy hagyományú, értékes makói fokhagyma tavaszi típusára jellemző a közepes hagymaméret és a szürkésfehér, zárt, erős héjazat.
A hagymát 5-8 gerezd alkotja.
Az őszi típusnál keményebb húsú.
Erőteljesebb íze miatt kiváló fűszerező értékű.
A tavaszi fokhagyma elálló, sokáig és jól tárolható.
Méret: 4-4,5cm
Termesztése:
Igen korán, már február-március hónapokban ültethető.
A hagyma külső héjának eltávolítása után ültesse a szétbontott gerezdeket egyenként, 3-6 cm mélyre, 25-30 cm sortávolsággal.
A gerezdek között 8-10 cm tőtávolságot hagyjon.
A fokhagyma nagy tápanyagigényű növény, mégis kerülje a közvetlen szervestrágyázást.
Legjobban tápanyagban gazdag, vályogos-agyagos, jó minőségű kerti talajon fejlődik.
Szárazságtűrése kifejezetten jó.
Felszedésére július közepe-vége felé kerülhet sor.
Az érést a levelek sárgulása jelzi.
A felszedett növényeket pár napoig tartsa száraz, szellős helyen amíg a lomb teljesen elszárad.
Az ezután megtisztított fokhagyma felhasználható, vagy megfelelő szellős helyen akár tavaszig is tárolható.
Származási hely: Hollandia
Forgalmazó: Spalax Kft.
A készlet erejéig kapható !