NeemAzal-T/S 50ml

készleten

NeemAzal-T/S 50ml

Természetes hatóanyagú rovarölő permetezőszer a neem-fa magjának kivonatából almában és hajtatott paradicsomban történő felhasználásra aknázómolyok és üvegházi molytetű (liszteske) ellen.

Ökológiai gazdálkodásban használható növényvédő szer, termésnövelőanyag a NÉBIH (Hungária Öko Garancia Kft. ezzel megegyező) és a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. besorolása alapján.

Tiszta azadirachtin hatóanyagot tartalmaz, ami a trópusi Neem fa (Azadirachta indica) magjából kerül kivonásra. A hatóanyag behatol a levelekbe és részben szisztemikusan sétterjed a növényben; a kártevő a szájszervén keresztül a táplálkozás (rágás vagy szívogatás) során veszi fel azt, ezért számos rejtett életmódú károsító ellen (pl aknázómolyok) hatékony. A termék hatásmechanizmusa különleges. Megállítja a rovar táplálkozását és ezzel a károsító tevékenységét. Emelett természetes vedlésgátlóként a célkártevők lárváinak pusztulását idézi elő. Ugyanakkor taglózó hatás nincs a készítménynek. A NeemAzal -al történt kezelés után a kártevő lárvaalakjainak táplálkozása és vedlése gátlódik, majd elpusztulna; az imágók táplálkozása és szaporodóképessége gátlódik, pusztulásuk kisebb mértékű.

Alkalmazás:
A készítmény kijuttatását a célkártevők lárvakelésének az időszakára kell időzíteni. Az első kezelést nem sokka az első imágók megjelenése után célszerű elvégezni. Ennek meghatározására hajtatott paradicsomban a sárga lapok használata, almában pedig fajspecifikus aknázómoly feromoncsapda használata szükséges. Szükség esetén 7-14 nap múlva a kezelés megismételhető. Hajtatott paradicsomban egy szezonban maximum 3, almában maximum 2 kezelés végezhető. Az utolsó kezelés a paradicsom termésfejlődése, illetve az alma 50%-os gyümölcsméretekor történhet. A megfelelő hatékonyság eléréséheza Neem Azal koncentrációja 0,3-0,5% legyen. Általában 300-1000 liter vízzel kell kijuttatni a megfelelő permetléfedést biztosítva, 1,5-3l/ha dózisban.

Kerti dózis: 50ml/10l víz

Hatóanyag: 10g/l (1,02 m/m%) azadirachtin/ Azadirachtin – A trópusi neem fa magjának kivonata./

Kultúra: alma, birs, naspolya, bogyós gyümölcsűek növényházi és szabadföldi (málna, szeder, szedermálna, piros és fekete ribiszke, köszméte, ribiszkeköszméte (josta), fekete bodza), szőlő alany anyatelep, faiskola, petrezselyem, kapor, zeller, bazsalikom, citromfű, zsálya, paradicsom, növényházi paprika, tojásgyümölcs,burgonya, uborka, cukkini, tök, káposzta, kelkáposzta, bimbóskel, kínai kel, leveles kel, spenót, sóska, mángold, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma

Gyártó: Biocont Magyarország Kft.
Kategória: Rovarölőszer
Tömeg: 50ml
Forgalmazási kategória III


A termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt kérjük olvassa el a termék használati utasítást!

  • Cikkszám: RO091
4730.- Ft

Ajánlott termékek

Hírlevél feliratkozás

Tisztelt Érdeklődő!

Érdemes feliratkozni hírlevelünkre, mert így mindig naprakészen értesülhet
legújabb akcióinkról,kedvezményeinkről, legújabb termékeinkről.
Kedvezményes ajánlatainkat is így küldjük el Önnek!
Törekszünk arra, hogy visszatérő látogatóink, vásárlóink számára valódi előnyöket biztosítsunk.
Diplomás kertészeink tippjei, segítsége egyenesen az Ön email fiókjába érkezik, ha hírlevelünkre feliratkozik!
Ha kedvet kapott és a jövőben Ön is szeretne a fenti előnyökkel élni, ne habozzon, iratkozzon fel most!

Amennyiben nem szeretné igénybe venni  szolgáltatásunkat, úgy a hírlevél felületén bármikor le tud iratkozni!